Η ΑΤΑΚΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ...!

H επανάσταση στην ενημέρωση ήρθε με την 1η Καθημερινή Ηλεκτρονική Εφημερίδα της Σάμου........ πατώντας εδώ www.samiakignomi.gr

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ



Άρθρο του Γιώργου Γαρυφάλλου

Μια περίεργη υπόθεση αποκαλύφθηκε χθες γύρω στις 3:30 το απόγευμα μετά από καταγγελία που μου έγινε από ανώνυμο ακροατή της εκπομπής.
Ο ακροατής μου ανέφερε πως στην περιοχή
Κατσούνι της Σάμου
και συγκεκριμένα στο τέρμα της οδού Ήρας σε χώρο πάρκινγκ και απέναντι από νεοανεγειρόμενη οικοδομή, κάποιος έχει πετάξει αρχαία ιδιαίτερης αξίας!!! και μου ζήτησε να πάω να τραβήξω φωτογραφίες.
Μετά την 1η μου έκπληξη και σκεπτόμενος ότι ίσως είναι λάθος η εκτίμηση του φίλου ακροατή, πράγματι σε 15 λεπτά βρέθηκα στο σημείο και αυτό που αντίκρισα ήταν φοβερό!

Μέσα σε κάποιους σωρούς από μπάζα που ίσως προέρχονται από την απέναντι οικοδομή πραγματικά υπήρχαν 2 αρχαία κομμάτια που το ένα (όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες) απεικόνιζε ένα αρχαίο γουρούνι και το άλλο ήταν ένας κίονας ή κιονόκρανο!!!
Αφού τράβηξα τις απαραίτητες φωτογραφίες και εξερεύνησα τον γύρω χώρο (μήπως βρεθεί και κάτι άλλο) αμέσως επικοινώνησα με το Τμήμα Ασφαλείας της Σάμου και ένα συμβατικό αυτοκίνητο του τμήματος με 2 άνδρες έφτασε στο σημείο και όπως διαπίστωσαν και οι ίδιοι οι αστυνομικοί, επρόκειτο για αρχαία.
Οι αστυνομικοί κάλεσαν αμέσως την αρχαιολογική υπηρεσία Σάμου όπου υπάλληλός της, αφού εκτίμησε ότι πράγματι τα 2 αυτά εγκαταλειμμένα αρχαία κομμάτια, ήταν πράγματι αυθεντικά, τότε δόθηκε εντολή να απομακρυνθούν από το σημείο και να οδηγηθούν σε ασφαλέστερο ώστε να γίνει εκεί η τελική εκτίμηση και να ξέρουν ποιας εποχής συγκεκριμένα είναι.


ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ.


Πάντως η αστυνομία θα σχηματίσει κάποια δικογραφία όπου θα γίνει η σχετική προανάκριση και θα δούμε τι συμπεράσματα θα βγουν.



Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΒΡΕΘΗΚΑΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΣΟΥΝΙ...ΣΕ ΛΙΓΟ

ΣΕ ΛΙΓΟ...ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ...ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΜΜΕΝΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΟ ΚΑΤΣΟΥΝΙ!!!

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ;

Ποια είναι άραγε η άποψη του νέου Βουλευτή Σάμου κ. Πυθαγόρα Βαρδίκου για αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα που έχει γίνει στον Κότσικα;
Μέχρι τώρα άποψη γι' αυτό το θέμα δεν έχει εκφράσει και θα είχε ενδιαφέρον να μας πει αν καταδικάζει η όχι αυτή την περιβαλλοντική παρέμβαση με γεγονός και την παρέμβαση για αυτό το θέμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!

Θέλουμε εκ των προτέρων να ζητήσουμε συγγνώμη για το γεγονός ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα και για λόγους που υπεύθυνοι ήμασταν εμείς, δεν εμφανιζόντουσαν όλα τα σχόλια των αναγνωστών μας και που οφείλονταν σε τεχνικό πρόβλημα του ιστολογίου.
Ευτυχώς με την βοήθεια τεχνικών καταφέραμε και το λύσαμε και έτσι μπορείτε εφ' εξής να συνεχίσετε να σχολιάζετε τις αναρτήσεις που γίνονται.

Επειδή πολλά σχόλια καταφέραμε και τα επαναφέραμε αλλά δυστυχώς πήγαν "χαμένα" θα κάνουμε ξανά ανάρτηση ώστε να ξαναδιαβαστούν.

Ζητάμε και πάλι συγγνώμη...
Αυτό θα πάθουμε με αυτά που ακούμε ρεεεεεε!!!


Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2009

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ!!!!!! 1500 € !!!!!!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΑΜΟΥ
ΕΥΓΕ να πούμε ή ΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.
ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ !!!
ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΣΑΣ
ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ 1500 €
ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ
ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!

ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΤΣΙΚΟΠΕΔΙΟ"
ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΑΜΟΥ !!!!!!!!!!!














ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΑΜΟΥ-28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ Χ. ΒΑΡΔΙΚΟΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Αθήνα, 28 Οκτωβρίου 2009
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στους Φούρνους Κορσεών ο Βουλευτής Σάμου κ. Βαρδίκος,
για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Κοντά στους κατοίκους των Φούρνων, επέλεξε ο νεοεκλεγής Βουλευτής του Νομού μας κ. Πυθαγόρας Βαρδίκος να παρευρεθεί για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ο κ. Βαρδίκος έφτασε στο νησί το πρωί της Τετάρτης, 28 Οκτωβρίου 2009, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του. Παρακολούθησε, παρουσία και του Δημάρχου Φούρνων Κορσεών κ. Ιωάννη Μαρούση, εκπροσώπων της Αστυνομίας και του Στρατού αλλά και πλήθους κόσμου, τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου. Ακολούθησε η Επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώον, στην πλατεία της πόλης και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια, ο κ. Βουλευτής παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στον παραλιακό δρόμο του νησιού.
Μετά το πέρας των καθιερωμένων εκδηλώσεων, ο Βουλευτής κ. Βαρδίκος, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του νησιού, οι οποίοι τον υποδέχτηκαν με ιδιαίτερη θέρμη, καθώς είναι ο πρώτος Βουλευτής Σάμου που παρευρίσκεται στους Φούρνους για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Από τους Φούρνους, ο κ. Βαρδίκος, πραγματοποίησε την ακόλουθη δήλωση: «Η ανάμνηση μιας Εθνικής Επετείου είναι πιο έντονη σε εθνικά ευαίσθητους χώρους, όπως είναι οι Φούρνοι. Γι’ αυτό επέλεξα να περάσω τη σημερινή ημέρα με τους συμπατριώτες μου Φουρνιώτες».

Κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στον παραλιακό δρόμο των Φούρνων, με τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Μαρούση και τον Αντιδήμαρχο κ. Βούλγαρη.

Κατά την καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων στην πλατεία της πόλης.

Ο Βουλευτής κ. Βαρδίκος με τον Δήμαρχο των Φούρνων κ. Μαρούση, εξερχόμενοι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης, στην πλατεία της πόλης.

ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΡΑΝΟΣ!!!

ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ.

ΓΕΜΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ !!!

ΣΥΝΔΡΑΜΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΣΤΕΡΗΜΑ ΣΑΣ

ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΑΣ ΤΑ 1500 €

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΑΛΓΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΠΑΡ'ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΑΣΤΟ ΠΟΣΟ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ

ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ!!!

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ!!!!

ΚΑΜΑΡΩΝΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΣΑΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΟΥ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΑΜΟΥ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΟΤΣΙΚΟΠΕΔΙΟ"

1500 €

ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ!!!!!!

1500 € !!!!!!!!

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΜΑΜΟΥΘ ΠΟΥ ΕΡΙΞΕ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΣΑΜΟΥ

ΕΥΓΕ να πούμε ή ΚΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!!!!!!

ΠΟΣΑ;;;;;

ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΕΦΑΓΕ ΠΡΟΣΤΙΜΑ Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΑΜΟΥ !!!!!!!!!!!


















ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΡΑΝΟ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ
ΕΡΑΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ
Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΑΜΟΥ
ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ
ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΓΙΑ ΤΟ
"ΚΟΤΣΙΚΟΠΕΔΙΟ" !!!!!!!!

ΣΟΚ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΕ ΛΙΓΟ...ΘΑ ΣΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΟΥΜΕ

ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ

ΜΑΜΟΥΘ

ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ Η

ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΑΜΟΥ

ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ

ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ

"ΚΟΤΣΙΚΟΠΕΔΙΟΥ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΑΜΟΥ Σάμος 29-10-2009

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Π Ρ Ο Σ:

Ταχ. Δ/νση: Διοικητήριο- Δερβενακίων και

Αλέξη Αλέξη

Ταχ. Κώδικας : 83100 Μ.Μ.Ε

Πληροφορίες : Κούλα Καραμηνά-Πόθου

Τηλέφωνο : 2273350495

Fax : 22730 80436

E-mail: typou@samos.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  • Εγκρίθηκαν, από το τμήμα Άγονων Γραμμών της Διεύθυνσης Μεταφορών της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, τα επιδοτούμενα δρομολόγια του Ε/Γ «Διαγόρας» στη δρομολογιακή γραμμή Θεσσαλονίκη- Σίγρι-Χίος-Καρλόβασι-Κάλυμνος-Κώς-Ρόδος και επιστροφή, για το χρονικό διάστημα από 31-5-2010 μέχρι 26-9-2010 (Τουριστική περίοδος)
  • Με απόφαση της ίδιας Υπηρεσίας, μετά από πρόταση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Σάμου και του Δήμου Φούρνων και μέχρι την οριστικοποίηση των διαγωνισμών της 10ης και 20ης Νοεμβρίου 2009, τροποποιούνται τα δρομολόγια του Ε/Γ-Δ/Ρ BLUE VELVET” της Πέμπτης και του Σαββάτου ούτως ώστε να υπάρχει ανταπόκριση με το «Νήσος Χίος ή Νήσος Μύκονος» στο λιμάνι του Καρλοβάσου.

Με αυτή την προσωρινή τροποποίηση δίνεται η δυνατότητα στους κατοίκους των Φούρνων πρόσβασης προς και από τον Πειραιά άλλες δυο ημέρες της εβδομάδας εκτός αυτής της Τρίτης που το πλοίο της γραμμής προσεγγίζει το νησί τους.

  • Κλιμάκια της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων συνοδευόμενα από τον κ. Νομάρχη, τον Αντινομάρχη κ. Ζάχαρη και Υπηρεσιακούς παράγοντες επισκέφθηκαν τις περιοχές Αγίου Ισιδώρου και Μπάλου Κουμείκων στα πλαίσια των σχετικών αδειοδοτήσεων που απαιτεί η κατασκευή αλιευτικών καταφυγίων εκεί.
  • Στις 27 Οκτωβρίου 2009 ο Νομάρχης κ. Κάρλας και ο Αντινομάρχης κ. Ζάχαρης παρακολούθησαν τη Σχολική γιορτή που διοργάνωσαν η μαθητική Κοινότητα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στο ιστορικό Σχολείο του χωριού Πλάτανος ,για την εποποιία του 40.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ηγέτες και μάνατζερ

Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου αποτελεί αξιοπαρατήρητο γνώρισμα αυτών των ημερών το γεγονός ότι στον Πρωθυπουργικό θώκο βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου ένας πολιτικός άνδρας που αμφισβητήθηκε στο παρελθόν, ένας ηγέτης του ΠΑΣΟΚ για τον οποίο η Νέα Δημοκρατία πίστευε ότι όσο αυτό βρισκόταν επικεφαλής του Κόμματός του αυτή θα συνέχιζε να…Κυβερνά της Ελλάδα!...
Αν παρήλθαν οι χρόνοι εκείνοι!…
Εδώ και εβδομάδες τώρα, μετά την απίστευτη για το μέγεθός της καταβαράθρωσή της, το Κόμμα της Νέας Δημοκρατίας εγκατέλειψε το θεσμικό του ρόλο ως ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ αντιπολίτευση και αναζητά τον επόμενη Αρχηγό της…
‘Ω καιροί, ώ ήθη!...
Στο μεταξύ ο νέος Πρωθυπουργός δίνει «καινοτόμα» δείγματα ως αρχηγός και μάνατζερ, ενώ οι επίδοξοι ηγέτες της ΝΔ φιλονικούν εάν οι εκλέκτορες εξαντλούνται στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, στα μέλη του Κόμματος ή περιλαμβάνουν και…φίλους…
Ένα από τα διάφορα καθιερωμένα σε διεθνή κλίμακα σχήματα αναλυτικής αξιολόγησης της συμπεριφοράς ενός ηγετικού στελέχους, ενός σύγχρονου πολιτικού ή ακόμη και του μάνατζερ κάποιους σύγχρονου πολυεθνικού επιχειρηματικού κολοσσού, είναι το σχήμα που περικλείεται από τα σημεία αναφοράς του απόλυτου αυταρχισμού και της απόλυτης δημοκρατίας.
Παρουσιάζοντας στη σημερινή μου blogger-άποψη εκλαϊκευμένα, το συγκεκριμένο σχήμα, θα γίνει εύκολα αντιληπτό ότι το συνθέτουν οι ακόλουθες 5 πιθανές μορφές:
(1) από τον καταναγκαστικό αυταρχισμό όπου ο ηγέτης-πολιτικό πρόσωπο ή μάνατζερ υπαγορεύει στους υφισταμένους του και εφόσον παραστεί ανάγκη απειλεί κιόλας,
(2) τον φιλάνθρωπο αυταρχισμό όπου ο ηγέτης υπαγορεύει δίνοντας ταυτόχρονα και εξηγήσεις και ενισχύοντας την "σωστή" συμπεριφορά των συνεργατών του ( είτε πρόκειται για υπουργούς και υφυπουργούς, είτε πρόκειται για στελέχη ) με κάποιες επιβραβεύσεις,
(3) τον παραπλανητικό αυταρχισμό όπου ο ηγέτης εξαπατά τους υφισταμένους του δημιουργώντας τους την ψευδαίσθηση ότι αυτοί και συμμετέχουν και καθορίζουν τις εξελίξεις του παιχνιδιού ενώ ουσιαστικά αυτός είναι εκείνος που ελέγχει την
κατάσταση στα παρασκήνια ή με παρασκηνιακές ενέργειες μιας
μικρής επίλεκτης ομάδας Συμβούλων,
(4) την συμβουλευτική ηγεσία όπου οι υφιστάμενοι, μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ή μέλη της διοικητικής ομάδας μιας
μεγάλης επιχείρησης ή οργανισμού και αισθάνονται και
πιστεύουν ότι οι ιδέες και οι προτάσεις τους είναι επιθυμητές
από την ηγεσία και μπορεί να έχουν επιρροή στη λήψη
αποφάσεων, και, τελικά
(5) την φιλελεύθερη προσέγγιση όπου ο ηγέτης ή ο μάνατζερ συμμετέχει στην ομάδα που επιβλέπει ως μέλος και συναινεί στις αποφάσεις που λαμβάνονται από αυτήν.
Αναμφίβολα υπάρχουν δεδομένες ιστορικές στιγμές στη ζωή κάθε ομάδας που απαιτούν τη μετουσίωση ενός "δημοκρατικού" ηγέτη σε "αυταρχικό" αρχηγό για να επιτευχθούν κοινοί στόχοι ή για να αποσοβηθούν κρίσιμες για την επιβίωση της ομάδας ή του κοινωνικού συστήματος καταστάσεις.
Σίγουρα, επίσης, υπάρχουν δεδομένα παραδείγματα "αυταρχικών" ηγετών που, με προκάλυψη της "χαρισματική" τους προσωπικότητα και την επιφανειακή δημοκρατικότητά τους, πετυχαίνουν να παγιώσουν, να διαιωνίσουν εάν όχι εσαεί πάντως πέρα από τα προκαθορισμένα χρονικά διαστήματα την κατοχή και την άσκηση της εξουσίας.
Βέβαια κάποια στιγμή ακόμη και τέτοιοι "χαρισματικοί" ηγέτες ωθούνται από τον λαό στην αφάνεια ακριβώς επειδή στα σύγχρονα δημοκρατικά πολιτεύματα υπάρχει νομοτελειακά κατοχυρωμένη δικλείδα ασφαλείας για αυτές τις περιπτώσεις.
______________________________________________________* Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

ΟΛΗ Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ

ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟ ΠΗΡΑΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ;;;;;

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΔΙΝΕΤΕ


Άραγε το πήραν το σημερινό μήνυμα όλοι οι άρχοντες του τόπου κατά την σημερινή παρέλαση της εθνικής επετείου που πραγματοποιήθηκε στην παραλιακή λεωφόρο στο Βαθύ;
Με πλήρη διακριτικότητα και με πολύ κόσμιο τρόπο τα παιδιά ανήρτησαν ένα πανώ ακριβώς απέναντι από την εξέδρα των επισήμων που φάνηκαν ιδιαίτερα απαθείς στην χαρακτηριστική αυτή κίνηση.
Εμείς οφείλουμε να πούμε ένα ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά που με αυτές τις μορφές αγώνα δείχνουν πως έχουν ωριμότητα και κλείνουν και πολλά στόματα.

Το ΟΧΙ της 28ης Οκτωβρίου 1940!…




Του καθηγητή ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Η άρνηση δεν αποτελεί αποποίηση καθήκοντος, και το βροντερό ΟΧΙ των Ελλήνων στην επέλαση του Φασιστικού άξονα την 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι οι Λαοί πρόθυμα πάντοτε ακολουθούν τον ηγέτη που θα χαράξει με χρυσά γράμματα την σελίδα του μεγαλείου τους στο διαχρονικό βιβλίο της ιστορίας!...

«Τι είναι ένας επαναστάτης;» αναρωτιέται σε μια μεστή νοημάτων παράγραφο ο Albert Camus και συνεχίζει «εκείνος που λέει ΟΧΙ αλλά με την άρνησή του ΔΕΝ εννοεί αποποίηση. Γιατί είναι ταυτόχρονα το ίδιο άτομο που λέει ΝΑΙ στη συνέχιση του αγώνα του έχοντας ήδη κάνει συνειδητά την πρώτη κίνηση, αυτήν της άρνησης…»

Στους δικούς μου κύκλους, των επιστημόνων της συμπεριφοράς αλλά προφανώς και σε κύκλους όπου ασκείται η σύγχρονη πολιτική υπάρχουν οι συνάδελφοι που διατείνονται ότι ένα άτομο δεν μπορεί, δεν είναι σωστό να προσπαθήσει να είναι ταυτόχρονα και λογικό και συναισθηματικό. Αν όμως σταθούμε για λίγο επικεντρώνοντας σε υποκειμενικό ο καθένας και η καθεμιά μας επίπεδο αξιολόγησης αυτή τη θέση μπορούμε να διαπιστώσουμε καλόπιστα ότι εμείς οι άνθρωποι διαθέτουμε την ικανότητα να αισθανθούμε αυτό που σκεφτόμαστε και να επεξεργασθούμε γνωστικά αυτό που αισθανόμαστε.

Με λόγια απλά το συναίσθημα ποτέ ΔΕΝ απέκλειε αναγκαστικά τη συνύπαρξη του με τη λογική και αντίστροφα θα δυσκολευθεί πολύ κανείς να εντοπίσει αξιόπιστη επιστημολογική μαρτυρία που να επιβεβαιώνει ότι λογική αποκλείει το συναίσθημα.

Ο κίνδυνος που υπάρχει για τον καθένα μας είναι συνυφασμένος με μια ανθρώπινη υποσυνείδητη τάση να παρουσιάσουμε κάποιες συναισθηματικές μας αντιδράσεις ως παράγωγα λογικής σκέψης γιατί τότε το αποτέλεσμα που θα προκύψει αποτελεί προπαγάνδα και ο αποδέκτης του μηνύματος που εκπέμπουμε οδηγείται να δεχθεί ως λογικό παράγωγο μια καθαρά συναισθηματική μας θέση.

Στην περίπτωση του Ιωάννη Μεταξά το ΟΧΙ που βροντοφώναξε στον Ιταλό Πρέσβη και κατέθεσε με ειλικρίνεια, σαφήνεια και λογικά επιχειρήματα ήταν διανθισμένο και με εμφανή στοιχεία συναισθηματικής φόρτισης (και, χωρίς να παρεξηγηθεί η θέση μου, και φυσικά, χωρίς να θεωρώ τα δύο ΟΧΙ ισότιμα, το ίδιο συνέβη και στην περίπτωση του Τάσσου Παπαδόπουλου Προέδρου τότε της Κυπριακής Δημοκρατίας με το ΟΧΙ του 2004) οπότε περίτεχνα έγιναν αντικείμενα από πρόσωπα και ΜΜΕ, μιας ανίερης εκμετάλλευσης προπαγανδιστικού επιπέδου όπου οι επιτήδειοι αδυνατώντας να κατανοήσουν τη δύναμη της ιερής, θεραπευτικής, ελπιδοφόρας ΑΡΝΗΣΗΣ (δηλαδή του ΟΧΙ) τείνουν να παρουσιάσουν τις όποιες συναισθηματικές αντιδράσεις των δύο ανδρών ως στοιχεία αναίρεσης της εντυπωσιακά παραγωγικής, ελληνοπρεπέστατης αναλυτικό-συνθετικής τους σκέψης!…

Ακριβώς επειδή είμαστε, όχι μόνο οι εντός Ελλάδος αλλά οι απανταχού της γης Έλληνες και μαζί μας οι αμέτρητοι φιλέλληνες άνθρωποι που μας χαρακτηρίζουν (όπως συμβαίνει και με άλλους λαούς για να μην αποβούμε καταστροφικά εθνοκεντρικοί) κάποια σημαντικά συναισθηματικά δεδομένα και τρόποι λογικής ανάλυσης και αξιολόγησης των ιστορικών μας καταβολών θα είναι χρήσιμο ο καθένας και η καθεμιά μας χωρίς την περίτεχνη, έστω και αν όχι πάντοτε ενδοτική η εκμεταλλευτική επίδραση των Κομματικών μας ταγών, να δούμε με νηφαλιότητα το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά (και γιατί όχι και του εκλιπόντος Ελληνοκύπριου Προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου που κατατέθηκε το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης 7ης Απριλίου του 2004).

Την ώρα που ο Ιωάννης Μεταξάς (και επιμένω να συνδέω το δικό του ΟΧΙ προς τον ΕΧΘΡΟ που εκπροσωπούσε ο Άξονας με το ΜΟΝΑΔΙΚΟ άλλο ΟΧΙ στους «δήθεν» φίλους στην πρόσφατη ιστορία του Ελληνισμού που είπε και ο Τάσσος Παπαδόπουλος) μιλώντας στον δικό του λαό, αλλά φρονώ κατά επέκταση στους απανταχού της γης Έλληνες και φιλέλληνες αιτιολογούσε με δάκρυα την αδιάσειστα λογική θέση της ΑΡΝΗΣΗΣ, του ΟΧΙ, την ίδια ώρα αυτή η εντυπωσιακή πράξη της «άρνησης» γεννούσε, δημιουργούσε τη θέση της «κατάφασης» δίνοντας ζωντανό παράδειγμα ελπίδας σε ΟΛΟΥΣ τους λαούς της γης, σε οργανικά ανθρώπινα σύνολα και μεμονωμένους άνδρες, γυναίκες και παιδιά που δεν μπορούν να δεχθούν το άλογο και παράλογο ως λογικό, το κατάφωρα άδικο και ανήθικο ως ευλογία της Θέμιδας, την εισβολή και κατοχή μιας ελεύθερης χώρας ως πράξη ειρηνικών και φιλικών διαθέσεων!

Η άρνηση που εκφράζει το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά (όπως και το ΟΧΙ του Ελληνοκύπριου ηγέτη που το ζήτησε από του Κυπρίους και ΕΠΙΚΥΡΩΣΕ με ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ επιπέδου 76% στις 24 Απριλίου 2004 ο Κυπριακός λαός παρά τις “α-φιλότιμες” συστηματικές προσπάθειες πολλών) θα μείνουν στην ιστορία του Έθνους των Ελλήνων αντάξια κάποιων προοδευτικά και μεθοδευμένα οδηγημένων στην υποβάθμιση παρόμοιων ΟΧΙ σε Πέρσες και Ιταλούς και τον μπροστάρη παγκόσμιων κέντρων εξουσίας τότε Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Κόφη ΑΝΑΝ.

Ίσως δεν είναι άκαιρη σαν επίλογος στην σύντομη αυτή bloggo-άποψη η σκόπιμη αναφορά μου στον Αγγλοσάξονα ειρηνιστή φιλόσοφο που με βαθύ νόημα εύχεται από καρδίας «…φανταστείτε την ημέρα που κάποιοι θα κήρυτταν και πάλι έναν πόλεμο και ΚΑΝΕΙΣ δεν θα ερχόταν να συμμετάσχει!…»

Ως Έλληνας Ποντιακής και συνάμα Μικρασιατικής καταγωγής (αχ, εκείνες οι αλησμόνητες πατρίδες των γονιών μου) εκφράζω ένα βουβό αλλά γιγάντιο κύμα αγανάκτησης των απανταχού της γης Ελλήνων που λένε ΟΧΙ και θυμίζουν εις εαυτούς και αλλήλους ότι εμείς δεν συνηθίζουμε να κηρύσσουμε άδικους πολέμους, να επιβουλευόμαστε τη γη άλλων…

Όμως εμείς οι Έλληνες, αδιάφοροι στα κελεύσματα των εκάστοτε πολιτικών ηγετών μυωπικής θεώρησης της ιστορίας του χθες και του επερχόμενου αύριο ΔΕΝ θα διστάσουμε όποιοι και αν συμβεί να είναι εκείνοι που θα μας ζητήσουν να τους παραδώσουμε έστω και μια σπιθαμή ελληνικής γης να βροντοφωνάξουμε ένα κοφτό, συναισθηματικά φορτισμένο, λογικά εδραιωμένο ΕΛΛΗΝΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΟ…ΟΧΙ!

Ο Ιωάννης Μεταξάς είπε το μεγάλο ΟΧΙ του ελληνισμού το 1940, ο Τάσσος Παπαδόπουλος της Κύπρου 64 χρόνια αργότερα, το 2004…

Εγώ παραμένω ρομαντικά αθεράπευτος στην πίστη και την βεβαιότητά μου ότι κάποιος άλλος Έλληνας Ηγέτης εφόσον και όταν χρειαστεί, θα γράψει ιστορία, με το δικό του σύγχρονο ΟΧΙ και με την συναίνεση του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ διαβεβαιώνοντας ξανά την οικουμένη ότι όσο συνεχίζουν να υπάρχουν ΕΛΛΗΝΕΣ θα μπορεί η ανθρωπότητα να ελπίζει σε ένα ακόμη ΟΧΙ, από εκείνα που έχουν την επαναστατική ιδιομορφία να μετουσιώνουν την άρνηση σε κατάφαση προσήλωσης σε αναλλοίωτες διαχρονικά ανθρώπινες αξίες!…

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου του 1940!

Ζήτω το ΟΧΙ ενός αριθμητικά μικρού, και αδιαμφισβήτητα ιστορικά μεγάλου λαού!..

Ζήτω το απανταχού της γης Έθνος των Ελλήνων!

*Ο καθηγητής ΠΙΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ θα είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ υποψήφιος Δήμαρχος Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Οκτώβρη 2010


Η σημερινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στην Σάμο

Εδώ διακρίνετε στην σημερινή παρέλαση το 1ο & 2ο Γυμνάσιο Βαθέος, αλλά και το "Μαυρογένειο" Επαγγελματικό Λύκειο Σάμου

Kατάρριψη τουρκικού αεροσκάφους στο Αιγαίο

Επιβεβαιώνει την πληροφορία που δημοσίευσε πριν από λίγο καιρό το ελληνικό περιοδικό «Κράμα» περί κατάρριψης τουρκικού αεροσκάφους στο Αιγαίο, τον Οκτώβριο του 1996, ο τούρκος Πτέραρχος ε.α. Αχμέτ Τσορεκτσί, αρχηγός της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας την εποχή εκείνη.
Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Milliyet, ο Πτέραρχος ε.α. Τσορεκτσί ισχυρίστηκε ότι κατά τη διάρκεια αερομαχίας ("dog fight"), η οποία έλαβε χώρα πριν από 7 χρόνια στο Αιγαίο, ελληνικό αεροσκάφος Mirage-2000 κατέρριψε τουρκικό F-16, αλλά δεν κατέστη δυνατό η Τουρκία να επιληφθεί του θέματος λόγω της μη ανεύρεσης υλικών τεκμηρίων.
Στο ίδιο δημοσίευμα, πηγές της Τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας δηλώνουν ότι τότε αμφισβητήθηκε η ψυχική ισορροπία του πιλότου του Mirage που έπληξε το τουρκικό αεροσκάφος και ότι στη συνέχεια αποστρατεύθηκε.
Το επεισόδιο το οποίο έλαβε χώρα στις 8 Οκτωβρίου 1996 και το οποίο ήρθε εκ νέου στην επικαιρότητα με δημοσίευμα του ελληνικού περιοδικού «Κράμα», εξελίχθηκε σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ως εξής:
Δύο ελληνικά αεροσκάφη Mirage τα οποία είχαν απογειωθεί από την αεροπορική βάση της Τανάγρας και έφεραν πυραύλους Magic, ενεπλάκησαν πάνω από το Αιγαίο με τουρκικά F-16. Ο Έλληνας πιλότος, Θάνος Γρίβας, έβαλε στο στόχαστρό του το αεροσκάφος των Τούρκων πιλότων, Αντισμήναρχου Οσμάν Τσιτσεκλί και του Σμηναγού Ναϊλ Ερντογάν και εξαπέλυσε τους πυραύλους του. Ο Τσιτσεκλί κατόρθωσε να διασωθεί, ενώ ο Ερντογάν μαζί με το αεροσκάφος κατέπεσαν στη θάλασσα και εξαφανίσθηκαν. Μετά την επιστροφή του Γρίβα στη βάση διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε ο πύραυλος Magic στο δεξί φτερό του αεροσκάφους.
Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του Πτέραρχου ε.α. Τσορεκτσί, οι ελληνικές αρχές εξαφάνισαν τα υλικά τεκμήρια και έτσι δεν κατέστη δυνατή η διερεύνηση του επεισοδίου, το οποίο σημειώθηκε στο Αιγαίο, ενώ επικρατούσε ομίχλη, όταν ελληνικά αεροσκάφη Mirage προσπάθησαν να αναχαιτίσουν τουρκικά αεροσκάφη που πετούσαν σε δύο σχηματισμούς.
Επίσης, ο Πτέραρχος ε.α. Τσορεκτσί έδωσε τις εξής πληροφορίες σχετικά με το επεισόδιο:
«Ο Τσιτσεκλί, ο οποίος είχε διασωθεί πηδώντας από το αεροπλάνο, πέρασε σοκ λόγω του επεισοδίου και στην κατάθεσή του ανέφερε ότι δεν θυμόνταν το επεισόδιο... Τα υπολείμματα του F-16 βυθίστηκαν νότια της Λήμνου σε βάθος 450 οργιών, ενώ όπως δήλωσαν οι [ελληνικές] Ναυτικές Δυνάμεις είχαν τη δυνατότητα ανέλκυσης υπολειμμάτων που έχουν βυθιστεί σε βάθος μέχρι 100 οργιών. Κατέβαλλαν μεγάλες προσπάθειας, αλλά δεν κατόρθωσαν να ανελκύσουν τα υπολείμματα, για την ανέλκυση των οποίων υπήρξε επαφή με ιδιωτικούς οργανισμούς οι οποίοι όμως ζήτησαν 4,5 εκατ. δολάρια. Λόγω υπογείου ρεύματος υπήρχε το ενδεχόμενο να παρασυρθούν τα υπολείμματα ή να χαθούν στην άμμο.
Όσον αφορά στο δεύτερο F-16 που πετούσε μαζί με το αεροσκάφος που κατέπεσε, αυτό πετούσε σε ύψος 20.000 ποδών και οι επιβαίνοντες σ' αυτό είδαν μόνο μία λάμψη και ένα αλεξίπτωτο που άνοιξε. Αυτά έχουν καταχωρισθεί και στις εκθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας».
Ο Πτέραρχος ε.α. Τσορεκτσί αφού σημείωσε ότι το δημοσίευμα του περιοδικού «Κράμα» αποτελεί σημαντικό βήμα για την εξιχνίαση του επεισοδίου, τόνισε επίσης ότι το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και οι σχετικές αρχές πρέπει να επιληφθούν του επεισοδίου.

http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=43239

ΣΑΜΟΣ 1943

Άλλο ένα βίντεο από την εισβολή των Γερμανών κατακτητών στην Λέρο και την Σάμο τον Δεκέμβρη του 1943


ΣΑΜΟΣ 1944

Ένα αποκαλυπτικό Βίντεο από την περίοδο του πολέμου στην Σάμο δημοσιεύουμε σήμερα με πλάνα από τα γερμανικά αεροπλάνα να πετούν πάνω από το Βαθύ και γερμανούς κατακτητές να δοκιμάζουν το Σαμιώτικο κρασί!
Σάμος 1944



ΣΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ!!!

28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940 ΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2009

Πόλεμος μεταξύ Νομαρχίας και Δήμου Βαθέος;;;


Έγινε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Δήμου Βαθέος στις 22-10-2009

Απάντηση του Αντινομάρχη Σάμου Ν. Ζάχαρη σε Δελτίο Τύπου του Δημάρχου Βαθέος Σάμου

22.10.09



Με ημερομηνία αποστολής Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2009, παραλάβαμε το παρακάτω mail απάντηση του Αντινομάρχη Σάμου Ν. Ζάχαρη το οποίο και δημοσιεύουμε:

"Με έκπληξη διάβασα στο site του Δήμου Βαθέος το παραπάνω Δελτίο Τύπου με ημερομηνία ανάρτησης 14/10/09 και με υπογραφή από το δήμαρχο Βαθέος κ. Φίλιππο Πετρούσκα.
Δηλώσεις για το θέμα του Κότσικα σε ΜΜΕ έγιναν από τον αντινομάρχη Νίκο Ζάχαρη στις 1/10/09 στο ραδιόφωνο 2000FM στην εκπομπή της κ, Β. Τριπόδη και του κ. Γ. Γαρυφάλλου, όπου καταλογίστηκαν ευθύνες στο Δήμο Βαθέος, στην τοπική Εκκλησία και στους εργολάβους, για την εναπόθεση πλεονασμάτων προϊόντων εκσκαφής (μπαζών) στον περιβάλλοντα χώρο του Κότσικα από το έργο «κατασκευή περιμετρικής οδού Βαθέος Σάμου».

Για την σωστή ενημέρωση των συμπολιτών μας έχουμε να καταθέσουμε με έγγραφα τα παρακάτω:

1. Το υπ’ αριθμ.1340/22-5-2009 έγγραφο της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Ν .Α. Σάμου, όπου αναφέρονται οι υποχρεώσεις, που απορρέουν για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων του εν λόγω έργου, για τον κύριο του έργου, που είναι ο Δήμος Βαθέος καθώς και την Ανάδοχο κοινοπραξία του έργου Σ. Τσακουμάγκος ΑΤΕ. – Εργοδομική ΑΤΕ.

2. Ο Δήμαρχος Βαθέος, αφού ενημερώθηκε από την Πολεοδομία Σάμου για ανεξέλεγκτη απόθεση μπαζών στην περιοχή Κέδρος, στις 28/3/2008, με το υπ’ αριθμ. 3518 έγγραφό του προς την ανάδοχο κοινοπραξία, υπενθυμίζει ότι για την διάθεση των πλεονασμάτων εκσκαφών πρέπει οι χώροι απόθεσης να εγκρίνονται από την Διευθύνουσα υπηρεσία του Δήμου, η οποία επιβλέπει το έργο της περιμετρικής οδού Βαθέος Σάμου.

3. Έχουμε αποφάσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Ν. Α. Σάμου, μετά από αυτοψία, για διακοπή απόθεσης προϊόντων εκσκαφής της περιμετρικής οδού Βαθέος Σάμου, στις 28/4/2009 στο Μεσόκαμπο και στις 28/7/2009 στον Κότσικα.

4. Έχουμε έκθεση αυτοψίας του ΚΕΠΠΕ στις 7/8/2009 στην περιοχή Κότσικας, όπου διαπιστώνεται υποβάθμιση και αλλοίωση του φυσικού περιβάλλοντος έκτασης της μητρόπολης Σάμου, από τεχνική επιχωμάτωση με προϊόντα που προέρχονται από το έργο της περιμετρικής οδού Βαθέος Σάμου.

5. Έχουμε έγγραφο στις 11/8/2009 του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης για έργα στον Κότσικα Σάμου και το υπ’ αριθμ. 2775/25-8-09 απαντητικό της αρμόδιας Διεύθυνσης Πολεοδομίας Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Ν .Α. Σάμου, με το οποίο ενημερώνει ότι έχουν κινηθεί οι διαδικασίες επιβολής ενδεχόμενων κυρώσεων.

6. Περί τα τέλη Αυγούστου έγινε σύσκεψη στα γραφεία της Ν.Α. Σάμου για το εν λόγω θέμα, όπου παρευρέθηκαν εκ μέρους του Δήμου Βαθέος ο γενικός γραμματέας κ. Γ. Διακογιάννης, ο εκπρόσωπος της αναδόχου κοινοπραξίας κ. Δ. Τσακουμάγκος ο αντινομάρχης Νίκος Ζάχαρης και στελέχη της Ν.Α. Σάμου από την αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας Χωροταξίας & Περιβάλλοντος της Ν .Α. Σάμου, όπου επισημάνθηκαν οι υποχρεώσεις του Κύριου του έργου και της διευθύνουσας υπηρεσίας του, δηλαδή του Δήμου Βαθέος καθώς και οι υποχρεώσεις της αναδόχου κοινοπραξίας, όπως απορρέουν ρητά και σαφώς από τους εγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους του έργου (αρ. πρωτ. 1324/21-1-2002 ΠΕΧΩ Περ. Βορείου Αιγαίου). Αναλήφθηκε από το Δήμο Βαθέος η υποχρέωση για έστω και εκ των υστέρων αδειοδότηση και έγκριση χώρων απόθεσης πλεονασμάτων προϊόντων εκσκαφής από την περιμετρική οδό Βαθέος Σάμου (μιλάμε για πλεονάσματα της τάξης των 500.000 κυβικών μέτρων). Υποχρέωση που δεν έχει μέχρι τώρα τακτοποιηθεί.

Μετά από τα παραπάνω και τα αναφερόμενα έγγραφα ο κάθε πολίτης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη δήλωση και τους ισχυρισμούς του κυρίου Δημάρχου Βαθέος Σάμου."

Σάμος 15/10/2009

Νίκος Ζάχαρης
Αντινομάρχης Σάμου


ΔΕΙΤΕ και το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ του Δήμου Βαθέος για να ξαναθυμηθείτε...

Δελτίο Τύπου- Απάντηση σε δηλώσεις για την περιοχή Κότσικα
14.10.09

Σε απάντηση κάποιων δηλώσεων και δημοσιευμάτων για την περιοχή του Κότσικα έχουμε να σας δηλώσουμε ότι ο Δήμος Βαθέος ουδεμία ανάμειξη έχει. Η εναπόθεση των προϊόντων εκσκαφής είναι ευθύνη του εργολάβου. Η μόνη τοποθεσία που απλώς υποδείχθηκε από το Δήμο μας είναι ο χώρος του ΧΥΤΑ Ανατολικής Σάμου. Η εναπόθεση στη περιοχή Κότσικα έγινε προφανώς μετά από συνεννόηση του εργολάβου με εκπρόσωπο του ιδιοκτήτη του οικοπέδου. Οι δηλώσεις θέλουμε να πιστεύουμε ότι έγιναν από άγνοια (η οποία πολλές φορές δεν συγχωρείται) και όχι από υστερόβουλες σκέψεις

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΑΘΕΟΣ


ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΣΚΑΣ

Αυτός είναι ο σεβασμός στην ακριτική Σάμο;


Πριν συμπληρωθεί ούτε καν ένας μήνας από την εκλογή της νέας κυβέρνησης και που όπως φαίνεται ξεκίνησε με πολύ καλές εντυπώσεις από κινήσεις ριζικής αλλαγής που μεθοδεύει, για την Σάμο τουλάχιστον η πρώτη κίνηση αναγνώρισης της σπουδαιότητας που έχει σαν περιοχή δεν ήταν θετική.
Κατά την ανακοίνωση των εκπροσώπων της κυβέρνησης που θα συμετέχουν στις αυριανές εκδηλώσεις της Εθνικής εορτής της 28ης Οκτωβρίου, η Σάμος λείπει από τον χάρτη!
Σε μια γρήγορη ματιά που ρίξαμε διαπιστώσαμε πως το σύνολο των υπουργών και υφυπουργών θα πάνε στους τόπους καταγωγής τους, ισως για να περάσουν ένα όμορφο διήμερο, υποβαθμίζοντας έτσι την σημαντικότητα αυτής της επετείου.
Είναι λυπηρό να ξεκινά με αυτόν τον τρόπο και πραγματικά θα θέλαμε και την άποψη της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ της Σάμου, αν βλέπει με θετικό μάτι ή όχι αυτή την επιλογή της κυβέρνησης.
Απ όσο γνωρίζουμε (σύμφωνα με δελτίο τύπου του Βουλευτή μας κ. Πυθαγόρα Βαρδίκου), ο Βουλευτής μας, θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις στους Φούρνους κάνοντας μια κίνηση που αναγνωρίζει την θέση που βρίσκονται τα νησιά αυτά, αφού τον τελευταίο καιρό έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα από τους γείτονες.

Είναι άσχημη η εικόνα αυτή που έδειξε το ΠΑΣΟΚ για τους ακρίτες της Σάμου!

Με επιτυχία το σεμινάριο για τους δημοσιογράφους

Συντονίστρια ήταν η Έλενα Χουσνή, Επικεφαλής του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου.


Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Λέσβου και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργάνωσε σεμινάριο για τα ΜΜΕ του Νομού την προηγούμενη εβδομάδα στην αίθουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου με αντικείμενο “Ευρωπαϊκά Θέματα - Εργαλεία για δημοσιογράφους”. Οι εισηγητές του σεμιναρίου και τα θέματα που ανέπτυξαν ήταν:
Αντιπλοίαρχος Γαντζούνης Γεώργιος, Εκπρόσωπος ΓΕΕΘΑ: “Ευρωπαϊκή πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας- Στρατιωτικές δυνατότητες”.
Γρηγορίου Παναγιώτης, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κάτοχος Ευρωπαϊκής Έδρας “Jean Monnet”, Προϊστάμενος του Κέντρου Ευρωπαϊκής Τεκμηρίωσης και Έρευνας Πανεπιστημίου Αιγαίου: “Η συνθήκη της Λισσαβόνας”.
Εκπρόσωπος Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης: Τρέχοντα προγράμματα που υλοποιεί το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης: Παραδείγματα καλών πρακτικών.
Εκπρόσωπος Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Αιγαίου: “ΕΣΠΑ- Ευκαιρίες και προοπτικές κατά τη Δ΄ Προγραμματική περίοδο”.
Λεωνίδας Αντωνακόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα: “Οι υπηρεσίες Τύπου και Επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου - Εργαλεία για τους Δημοσιογράφους”.
Carlos MARTIN RUIZ DE GORDEJUELA, Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Τύπου και ΜΜΕ της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα: “Ο ρόλος της αντιπροσωπείας στην Ελλάδα - Εργαλεία για την ενημέρωση των ΜΜΕ”.
Ηλιάδη Ιωάννα, Δημοσιογράφος “Έθνος” και “Έθνος της Κυριακής”: “Η Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια στον ελληνικό Τύπο”.
Πολλάτου Μαρίνα, Εφημερίδα “Εμπρός”: Ευρωπαϊκά Θέματα και Περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Ο κ. Νίκος Νόου στον 2000 FM


Μην χάσετε σήμερα στις 1 το μεσημέρι στην εκπομπή "Ο Λόγος στον Πολίτη" στον 2000 FM και στους 99,8 να ακούσετε τον κ. Νίκο Νόου να μας αναφέρει πως έζησε σαν παιδί την αντίσταση των Ελλήνων στην Ιταλική και Γερμανική κατοχή το 1940.

Ο συγγραφέας του βιβλίου "Τα παιδιά της θύελλας" θα αναφερθεί στα δύσκολα εκείνα χρόνια, τα συναισθήματα, των απλών ανθρώπων τις τραγικές στιγμές της πίκρας και την αντίσταση στον φασισμό την βία και την αδικία...

ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ...σήμερα στον 2000 FM


Mην χάσετε σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην εκπομπή "Ο Λόγος στον Πολίτη" στον 2000 FM και στους 99,8 μαθητές καταληψίες από το 1ο Γυμνάσιο Σάμου θα βρεθούν στο Studio του σταθμού, προκειμένου να αναφερθούν στα αιτήματά τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς...

ΟΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Ώρα για τα σπίτια σας!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΒΑΘΕΟΣ





Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009

Tι έκαναν, οι ευαίσθητοι ΑΡΧΟΝΤΕΣ του περιβάλλοντος

....και τώρα "ΚΟΤΣΙΚΟΠΕΔΙΟ"




Ηταν κάποτε το Bαθύ!!!!!

Mπλέξαμε με ανθρώπους που δεν αγαπούν τίποτα μόνο την καρέκλα τους σκέφτονται












Πηγή aegaio.blogspot.com